ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΑΚΑΛΗ
Στο χωριό Πινακάτες στο Πήλιο

Το Αρχοντικό Σακαλή βρίσκεται σε ένα πανέμορφο, παραδοσιακό χωριό του Πηλίου, τις Πινακάτες, σε υψόμετρο 560 μέτρων και σε πολύ κοντινή απόσταση από τον Βόλο. Οι Πινακάτες Πηλίου βρίσκονται ανάμεσα στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και τη Βυζίτσα. Το χωριό παρουσιάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική αισθητική, με τα πέτρινα κτίσματα, τα παραδοσιακά καλντερίμια και τη μεγάλη πλατεία, πολύ κοντά στην οποία βρίσκεται το Αρχοντικό Σακαλή.

Το παραδοσιακό αυτό χωριό αποτελεί ιδανικό σημείο εκκίνησης για ημερήσιες εκδρομές, αφού πολύ κοντά βρίσκονται η Βυζίτσα, οι Μηλιές, η Τσαγκαράδα,και ο Βόλος ενώ το βουνό του Πηλίου προσφέρεται πάντα για εξερεύνηση. Ο Βόλος είναι μια πανέμορφη, παραθαλάσσια πόλη, γνωστή για το καλό φαγητό της, την έντονη νυχτερινή ζωή αλλά και τα παραδοσιακά τριγύρω χωριά, που μπορεί να επισκεφτεί κανείς.

1Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ 26 ΧΛΜ ΑΠΟ ΒΟΛΟ
Από το Βόλο, ακολουθώντας τη διαδρομή για την Τσαγκαράδα, μετά την Αγριά, θα φτάσετε στα Άνω Λεχώνια. Εδώ προσέξτε να στρίψετε αριστερά στην πινακίδα που αναγράφει: Αγ. Βλάσσης, Αγ. Γεώργιος, Πινακάτες Το Αρχοντικό Σακαλή βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο, 50 μέτρα δεξιά μετά την πλατεία του χωριού.
2Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ 29 ΧΛΜ ΑΠΟ ΒΟΛΟ
Από το Βόλο, ακολουθώντας τη διαδρομή για την Τσαγκαράδα, θα περάσετε από την Αγριά, τα Άνω Λεχώνια και θα φτάσετε στα Καλά Νερά. Στρίψτε αριστερά στη πινακίδα που αναγράφει: Μηλιές, Βυζίτσα, Πινακάτες. Το Αρχοντικό Σακαλή βρίσκεται πάνω στο κεντρικό δρόμο, 50 μέτρα αριστερά πριν φτάσετε στη πλατεία του χωριού.